dinsdag 14 september 2010

Herst in aantocht ! Tijd voor een kastanje-soufflé !

De herfst is in aantocht.....wind, regen, vallende bladeren....brrrrrrrr.
Maar ook kastanjes !

Volgens het KNMI kunnen we morgen gaan "genieten"van de eerste herfst-buien.
Chef Radijs geniet liever van een heerlijke kastanje-soufflé !
















RECEPT (voor 6 soufflébakjes)

Ingrediënten:

500 gram zoete kastanjepuree
2 eidooiers
250 ml slagroom
2 eetlepels cognac
4 eiwitten
poedersuiker (voor garnering)
fijngemalen kardemom (ook garnering)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 240 graden celcius. Vet de 6 soufflébakjes in met boter.
Meng de kastanjepuree met de eidooiers en de room. Roer er de cognac door.
Sla de eiwitten tot glanzende pieken met een snufje zout. Spatel ze zacht door de puree. Hou het luchtig !
Vul de bakjes voor 2/3 met het mengsel en zet ze op een bakplaat.
Schuif de bakplaat onderin de oven.
Zodra de soufflé's beginnen te rijzen (ongeveer 5 minuten) zet je de oven terug naar 180 graden.
Nu nog 10 minuten in de oven tot de soufflé goudbruin en mooi gerezen is.

Bestrooi met poedersuiker en gemalen kardemom. Serveer met lobbig geslagen slagroom.

Lekker met een zachte witte dessertwijn of na een goede herfstbui een glas cognac !
Bon apetit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten