zondag 23 mei 2010

Salade van Gegrilde Courgette & Geroosterde Kokos


Ingrediƫnten (4 personen voor- of bijgerecht)

Courgette 2 stuks (in plakken van 1 cm)
Gedroogde kokos 3 eetlepels (in stukken van 2 cm)
Venkelkruid 4 eetlepels (grof gehakt)
Citroenrasp van 1 citroen
Feta 80 - 100 gram
Zonnebloempitten
Olijfolie
Citroensap
Zwarte peper
Zeezout

Verhit de grillpan op medium vuur.
Doe de courgette in een kom en besprenkel licht met wat olijfolie. Hussel het goed om. Doe de gedroogde kokos in de pan en rooster licht.
Zet de kokos apart.
Gril de courgette op hoog vuur. Zorg dat er nog een goede bite aan blijft. Breng op smaak met peper en zout. Hak het venkelkruid grof. Doe in een kom samen met de kokos en citroenrasp en meng het goed door elkaar. Doe de gegrilde courgette in een schaal en bestrooi met de zonnebloempitten en het venkel/kokosmengsel. Verkruimel de Feta erover (niet te klein kruimelen. Breng op smaak met een beetje olijfolie en citroensap. Serveer direct of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten