dinsdag 1 december 2009

Spicy Radijs Relish


Spicy Radijs Relish


Ingrediƫnten


Radijsjes 20 stuks
Gemberwortel (stukje van 5 cm)
Knoflook 3 tenen
Mosterdzaadjes 1 eetlepel
Appel cider azijn 250 ml
Water 125 ml
Honing 4 eetlepels
Zout 1 eetlepel
Peper, paar draaien met de pepermolen


Omschrijving
  • Was en hak de radijsjes in fijne reepjes - met de hand of in de keukenmachine - doe ze in een weckpot - of lege jampot - en bestrooi met de peper.

  • Hak de gember fijn en pers de tenen knoflook uit met de knoflookpers

  • Pak een kleine steelpan. Doe er de azijn, water, gember, knoflook, mosterdzaadjes en honing in en breng aande kook.

  • Schenk de hete vloeistof over de radijsjes in de weckpot. Dek de pot af met de deksel en zet de pot op zijn kop. Laat afkoelen en zet de pot een nachtje in de koelkast zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.

Chef Radijs eet deze relish graag bij groene groentes, in salades en bij gegrilde vis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten