donderdag 3 december 2009

Gratin van zoete aardappel



Recept

Ingrediƫnten
(voor 4 - 6 personen)


Zoete aardappel
6 stuks (ongeveer 1,5 kilo)
Rozemarijn (grof gehakt)
5 eetlepels
Knoflook (fijngesneden)
6 tenen
Komijnzaad
2 eetlepels
Zeezout (fijn)
2 eetlepels
Zwarte peper (vers gemalen)
1 eetlepel
Slagroom
250 ml



Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.

Was de aardappelen. Schil ze niet en snij plakken van een halve centimeter.
Dit gaat makkelijk met een mandoline.
Doe de aardappelschijfjes in een kom. Hak de rozemarijn en knoflook. Doe ze samen met het komijnzaad, zout en peper bij de aardappel en meng goed.

Rangschik de schijfjes dakpansgewijs in een ovenschaal. Zet de schijfjes rechtop goed tegenelkaar aangedrukt. Doe de resterende rozemarijn en knoflook over de aardappels.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal voor 45 minuten in de oven.

Haal na 45 minuten de folie eraf en schenk de room erover.

Zet de schaal nog 25 minuten in de oven. Serveer deze gratin in de schaal.

TIP: koop zoete aardappelen die oranje van binnen zijn ipv de blanke versies. De oranje zijn namelijk veel sappiger ! En de kleur is natuurlijk ook geweldig !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten